Pai Dekkers

Momenteel ben ik aan het uitzoeken wat het voor mij betekent om atheïst te zijn. Een zoektocht waar ik wellicht heel mijn leven mee bezig ben. Ik vind het namelijk een lastige kwestie omdat de overtuiging geen leefregels of dogma hanteert. Toch ben ik overtuigd atheïst, ik moet nu alleen uitzoeken wat dit inhoudt.

Mijn werk helpt me deze vraag te beantwoorden. Ik probeer te verbeelden wat het betekent om zonder God te leven. De vraag kwam in me op toen ik meer te weten kwam over de evolutietheorie, een idee dat de kijk op de wereld voor altijd veranderde.

Ik vind het daarom niet alleen belangrijk voor mezelf om dit op een rijtje te hebben, de verschuiving van het paradigma van God naar zonder God is namelijk nog in volle gang. Het is ook maar de vraag of de verschuiving ooit helemaal zal plaatsvinden. Het is niet mijn intentie om anderen te overtuigen, ik zoek simpelweg antwoord op de vragen die dit met zich meebrengt.

www.paidekkers.nl
paidekkers@gmail.com